Omsorgsfull søster

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Bildeserien over er fra imorges da småjentene fortsatt var i sitt natt tøy 🙂 Victoria har funnet Nikita`s hårbånd (sorry Nikita!) og leker litt med Emily mens hun får maten sin 🙂

Ikveld vil jeg fortelle om Victoria. Emily`s lille storesøster. Hun er alltid hjemme på torsdager, dessuten er hun litt syk ennå. Kastet opp så sent som igår. Men idag har hun endelig gått klar 🙂 Hun var med å skifte bleie på Emily idag, lenge siden sist. Emily hadde skikkelig bæsje-bleie og jeg mumlet til meg selv at jeg manglet pose..det fanget Victoria opp og sa «pose victoria hente»..så gikk hun ned til kjøkkenet, og jeg kjente tårene presse på…så uforståelig og urettferdig at Victoria ikke vil kunne leke med Emily etterhvert slik søstre gjør. Vi skulle så gjerne opplevd hvordan de to ville leke med dukkene sine etterhvert på. Victoria kom opp igjen til Emily og meg på badet i 2. etg. med pose… «Se Mamma-pose bleie» sa hun..mens jeg tørket bort tårene…

Tenker at Emily har verdens beste lille storesøster på knappe 2 år. Ei jente som fort ble stor. Tidlig «selvstendig». Kler på seg selv og har truse. Prater i vei og teller til 10 🙂 Ei som sier ifra at «me har au-au», når anfallene kommer. Omsorgsfull. Hun vet at vi må passe på og trøste Emily.

Selv om Emily er annerledes, kom jeg til at de to søstrene vil få masse glede av hverandre. Bare på en annen måte. De har jo allerede glede av hverandre. At jeg ikke må tenke på alt de ikke kan gjøre sammen. Men på hva de kan gjøre sammen. Så må vi bare tro og håpe, at de kan få flere år sammen. Flere år enn det som vitenskapen sier. At Victoria kan huske lillesøsteren sin. At hun kan huske at de lekte sammen. At hun vil rekke å samle gode minner fra Emily. Sammen med to andre fantastiske store storesøstre. Victoria forguder Nikita og Rebecca, og de forguder henne.

Emily veide 7280 idag, helsesøster Henriette hadde med vekt 🙂 Emily hadde ikke gått ned så mye som jeg fryktet heldigvis. Men såklart, hun er virkelig tynn. Og hun veide jo 7500 før jul…Et veldig godt møte og besøk av helsesøster (som alltid 🙂 og ei fra hjemmesykepleien. Vi er såååå heldige for å kjenne ei som gjerne vil være avlaster/nattevakt for Emily. Ser frem til å finne mer ut imorgen. Helt utrolig hvordan alle stiller opp, og hvor velvillige kommunen er med helsestasjonen, hjemmesykepleien og støtte-og avlastningstjenesten er.

Emily har hatt en ganske fin dag. Flere ganger har hun sovet i lengre perioder uten anfall 🙂 Dagens første og siste oppkast kom i 15-tiden. Hun holdt nesten på å smile mens hun lå i senga, når helsesøster og de var her. Hun kikket så veldig på leken over seg. Anfallsmessig ca.som igår, enkelte anfall ganske kraftige. Og varer litt lengre. Hun har også gitt fra seg litt svak «koselyd» idag. Første gang jeg hørte det var igår. Første gang siden oktober! Søt musikk i mammas ører!

Og det har vært en sann glede med bare 4 måltider på dag 2. Herlig å ha mer tid til lek og kos imellom måltidene. Og ikke måtte stresse. Tror det har vært godt for Emily også med litt mindre. Imorges spiste hun 15 ml. via sprøyte inn i munnen 🙂 herlig!

Sist natt hadde du flere kraftige anfall. Håper du får en bedre natt i natt kjære lille venn-sov godt Emily ❤

4 thoughts on “Omsorgsfull søster

 1. Hei. Så herlig å lese om den omsorgsfulle storesøstra. Victoria er så flink og herlig jente:) Så godt å se at de har glede av hverandre. For Victoria er det helt naturlig at Emily har anfall og må mates på en spesiell måte ol. Håper også inderlig at dere får beholde Emily lenge lenge…..
  God helg til deg Åshild, hils spesielt til Victoria, si til henne at hønene legger masse egg nå:) Hils mye til de andre go’ingene også. Klem

  Liker

  • Takk for det Liv Marta ❤ Takk for alltid koselige meldinger-både til oss og jentene-setter sååååå stor pris på det 🙂 Betyr mer enn du aner 🙂 vi hadde en veldig god samtale alle 4 på fam. huset igår-godt å starte en helg på den måten 🙂 ha en god helg du også og hils hele familien 🙂 vi kommer snart og hilser på hønene 🙂 god klem

   Liker

 2. Hei Åshild…
  Dette var en sterk og flott side du har laget om Emily og deres hverdag. Det var utrolig rørende å lese om hvordan denne tiden har vært for dere..Må barre si det- jeg er stor av beundring av hva du klarer å meddele med andre om deres situasjon og hverdag. Du er et fantastikt menneske, ei omsorgsfull og god mamma som klare å se hver enkelt av jentene.

  Det er ei vakker lita jente som vi ser på mange fine bilder sammen med omsorgsfulle og stolte foreldre og søstre. Kan ikke helt forstå og har ikke ord for hvorfor dere er i denne situasjonen……livet er urettferdig.. Ta godt vare på hverandre.. Tenker mye på dere, og håper på bedre dager for Emily..

  Hils så mye til Rebecca, Nikita, Victoria og Lorens.

  Klem fra Inger-Bente

  Liker

  • Å takk for det Inger Bente 🙂 det er så godt å kunne skrive om Emily og vår hverdag-og godt å kunne dele med de rundt oss 🙂 takk for gode ord, føler vel ikke akkurat at jeg strekker til alltid her hjemme-men vi må gjøre så godt vi kan ut av situasjonen. Vi tar godt vare på hverandre-så godt som vi kan. Ser nå veldig frem til at nattevakten starter, slik at vi kan få noen gode timers søvn. Skal hilse masse til de. Takk for all omtanke-vi tar en tlf. en kveld 🙂 imorgen blir det sykehus et par dager, SSE Sandvika, ser frem til det. Hils resten av familien, god klem

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s