Kastanjedynens underverker?

Tenk i formiddag  SOVNET  Emily!!!  Hun sov og sov…jeg måtte vekke henne etter nesten 3 timer pga. time for oss alle på familiehuset 🙂 Det er 13 dager siden hun har sovet noe som helst på dagtid!

Det har blitt senere og senere hun har roet seg for kvelden, slik at igår kveld tok hun ikke «helt natta» før ved 22.30 tiden. Og endel våken og gråt i natt. Merker at kreftene virkelig begynnes å tappes litt…men for en ny energi man får når hun klarte å få litt ro i kroppen, og klarte å ta igjen litt vel trengt søvn 🙂 jammen fikk jeg sove litt jeg også tett inntil henne 🙂

Se så fornøyd hun lå, oppå den berømte «kuledyna» eller «kastanjedyna» det så fint heter. Den skal være med på å stimulere kroppens sanseceller. Sentralnervesystemet reagerer ved automatisk å sortere, tolke og koble sammen alle sanseinntrykkene. Stimuleringen gir økt mengde informasjonsstrøm til hjernen, som igjen fører til økt kroppsbevissthet, balanse, ro og velvære. Kastanjedynen brukes av mange ulike brukergrupper og på ulike måter. Eksempler på dette er premature barn, de med medfødt hjerneskade, psykiatriske og geriatriske pasienter med mye uro og søvnproblematikk, barn med ADHD eller autisme, pasienter med smertetilstander, epilepsi, stress, spastisitet osv.  Trykkpåvirkningen fra denne kastanjedynen er visstnok størst når man enten sitter eller ligger på den. En beroligende effekt fra de mange kastanjeformede «plastkulene» som er inne i dynen. I en voksendyne er det mer enn 1300 kastanjer.

Det var en liten reklame for kastanjedynen 🙂 uansett om det var den som gjorde det eller ikke-Emily har hvertfall ikke sovet så godt på leeeeenge!

Har fått mange tilbakemeldinger fra de andre MPEI mamma`ene om at deres barn også har hatt slik periode som Emily har nå, når de har vært rundt 10-12 måneder. Noen har holdt på i 14 dager, noen lengre, noen kortere. De har «utredet» og forsøkt «alt» slik som oss, uten å komme i mål. De har kommet til at det er en fase flere av MPEI barna må igjennom. Og flere har gjentatte perioder med mye gråt og ubehag. Men vi vet jo ikke for sikkert. Hun begynte like etter peg-operasjonen, hun startet ny mat, en tann har kommet, nedtrapping medisiner, hun nærmer seg året (!)-mindre søvn på dagtid, forkjølet etc. etc. Men føler at innerst inne vet jeg svaret nå. Det er den epileptiske uro og aktivitet. Kanskje en kombinasjon.

Venter nå tilbakemelding fra legen om vi kan gi Emily «alternative smertestillende» (ibux og paracet ser ikke akkurat ut til å hjelpe) etter forskjellige tips fra de andre mamma`ene. Vi la ikke til medisin Rivotrildråpen tirdag kveld, da vi hadde liten tro på at den ville gjøre en forskjell. Samt at tirsdag var en bitte litt bedre dag. Men igår var vel den verste dagen «ever». Idag fikk hun slappe litt av. Mye gråt fortsatt, men i ettermiddag roer hun seg faktisk når vi bærer henne! Og 5 min. pause i ny og ne, HERLIG 🙂 🙂 🙂 Utrolig hva vi venner oss til, og «hva man etterhvert tar som lyspunkt….»

I natt kommer kusine nattevakt for første gang 🙂 Hun hjalp masse til med Emily igår på dagtid, da Emily gråt og var urolig. Veldig godt å ha henne her, bli litt bedre kjent med Emily. Og litt avlastning på mamma 🙂 Og i natt skal vi få oss litt god søvn igjen 🙂

Håper virkelig Emily;  at du får en bra kveld-og en bedre natt enn på lenge også 🙂 Du har hatt det så vondt siste tiden, og vårt største ønske er at du skal føle deg bedre Lillegullet vårt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s