Å leve i nuet

Så er påsken godt i gang! Emily`s første påske 🙂 Så igår startet kjoleparaden! Med en litt skrall start på helgen, med endel oppkast lørdag fra morgen til kveld, ble palmesøndag mye bedre for vår Emily 🙂 Kun bittelitt oppkast sent igår kveld. Mer som gulp. Hun har tross for at hun har vært litt kvalm, spist mye selv 🙂 Infatrini i peg`en har blitt bare en gang om dagen. Det er så godt 🙂 Fått litt mindre mat, og vi brukte litt lengre tid på måltidene, siden hun var litt pjusk. Forkjølelsen er hun mye bedre av, ikke så tett lenger synes vi. Nå sover hun fortsatt så godt, og kl. er over ni på morgenen. Men har  vel innsett at hun må få sove ut, få frokosten i peg`en og at rutiner får komme når det kommer.

Det viktigste er at Emily har det bra. Over 7 uker uten kramper er jo utrolig! Og hun er så rolig og fin når hun er våken. Lørdag var det riktignok litt gråt, men hun kastet opp mye og virket rett og slett kvalm. Vi tror og håper det var derfor hun gråt litt og var i ulage, og at det «ikke er sykdommen» hennes. Uansett, hun lot seg roe fort. Det er så godt når hun har så fin periode, når mamma og pappa`s trøst hjelper 🙂 Idag har pappa og de tre store reist til Sverige, litt påskeshopping 🙂 Emily og jeg skal kose oss hjemme. Nok å finne på her når Emily sover, konfirmasjonsforberedelser og husarbeid 🙂

Vil dele noen kloke ord, fått av min venninnes pappa, om å leve i nuet. Det er noe jeg forsøker å gjøre mer og mer. Var flinkere til det når Emily var sykere. Når vi var på sykehus. Når det var kritisk. Men minner meg selv på det ofte, om å nyte øyeblikkene. Forsøker så godt jeg kan å la oppvasken stå litt, la klesvasken ligge litt, ikke stresse med alt man skal gjøre og skulle gjort-det kommer. Det vil man få gjort etterhvert. Men øyeblikket her og nå-det kommer aldri igjen.

 Tiden – stunden må bevares – kun øyeblikket kan forklares.
Grip de – favn den – nettopp nå, lev i nuet – prøv – forstå.
Aldri mer kan livets under – gi tilbake disse stunder.
Du har valget om du vil – vente, eller straks slå til.

Det er så viktig for oss å gripe hvert øyeblikk med Emily. Ingen av oss vet fremtiden. Men «forskjellen» når man er alvorlig syk, er at man vet at fremtiden er usikker. Lillegull minner oss om at vi må nyte de gode øyeblikkene. Ikke bare ta en dag av gangen, men et sekund av gangen.

En liten bildserie følger med litt småknips fra palmehelgen, med ønske om en GOD PÅSKE til alle Emily`s følgere!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s