Hjemme igjen…

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Så er Lillegull og familien hjemme fra herlige Hellas…Øya Zakynthos som er den 3. største av de joniske øyer-var fantastisk. Utrolig grønt og frodig, glassklart vann som gikk i alle blåtoner fra turkis til mørkeblått…Store hager og områder med oliventrær og drueranker. Dyrking av grønnsaker. Vi fikk en fantastisk båttur «the turtle trip» på mandag, hvor de store jentene og Lorns fikk badet fra båten. De svømte inn til en herlig liten strand, det var bare helt fantastisk der. Fantastiske grotter og fjell. Og vi fikk oppleve å se hovedmålet for turen: skilpadder! Store skilpadder som lever under vann. Et stort gisp hørtes blandt oss båtpassasjerene når en av skilpaddene tok en liten kikk opp til overflaten. Rebecca fikk foreviget stuntet med sitt kamera 🙂 Både Victoria og Emily sov på fangene våres desverre når dette foregikk, men de våknet etterhvert og fikk med seg en herlig båttur og fantastisk sjø, grotter og natur.

Lille storesøster Victoria kom seg heldigvis på dag 3, så fra å være ei jente som helst ville kose vogna, ble det ei jente som bare ville bade 🙂 Badet masse med storesøstrene. Hun ble fort kjent med ei annen jente som het Ida, 6 år, det var veldig stas. De siste dagene var det også  kjempestas med ei ung jente som het Jorann 🙂 Tusen takk til deg som var så oppmerksom og utrolig koselig mot Victoria-hun simpelthen elsket deg! Strålte opp hver gang du kom!

Ellers så gikk dagene  til soling,  bading,  spising, trilleturer, kortspill, litt shopping og et par strandturer. En dag dro vi til en fantastisk strand i Kalamaki, hvor de vakreste skjell og stener ble funnet. Victoria elsket sanden! Vasset med oss uti det utrolig varme vannet. Ingen småstener engang, bare herlig fin sand. Men mest av alt var vi ved poolen på hotellet, fikk i oss nok drikke og is alle 6 🙂 All Inclusive er toppen 🙂 Artig og variert dag- og kveldsunderholdning. Fleste engelske turister, men flere norske barnefamilier. Det var perfekt område ved baren, da det var stoler, sofaer og  bord under tak i skyggen. Så der kosa Emily seg. Enten i vogna, på fanget, i sofa`n eller i thumble form setet. Stort sett blid og fornøyd, men sa ifra når det ble for varmt på trilletur. Men drakk mye vann, ofte stopp. Noe særlig bading ble det ikke på lillegull, hun hylskrek første gangen stakkar…bassengvannet ble nok litt kaldt. Senere  fikk hun dyppet tærna sine litt da 🙂 Det er jo fantastisk at vi fikk dette til, og at Emily fortsatt ikke har hatt kramper!! Fire måneder har nå gått siden siste krampeanfall! Hun har heller ikke hatt noe av denne veldig knytte spasititeten hun hadde i hendene tre ettermiddager på rad før vi reiste. Men øyerulling under dyp søvn er det som før mye av.

Emily har bare blitt finere og finere-sterkere og sterkere 🙂 Avlaster Heidi har vært her på dagen noen timer idag, så fikk jeg gjort noen ærend og en etterlengtet hvil 🙂 siesta i Hellas er litt oppskrytt he he 🙂 Det ble bare en våkenatt for Emily, den fjerde natten. Så da forsov vi oss alle til kl. 10, siden Emily sovnet igjen på morgenkvisten…Vekkerklokka vår er jo de to små…De første morgenene sov begge småjentene til halv ni, Victoria ble en syvsover på turen. Men så var hun lenge opp da, ettersom hun også tok en formiddagslur 🙂 Et par besøk av en firfisle på rommet hadde vi også, angret vel litt da for at vi byttet rom til 1. etg den tredje dagen…men etterhvert ble vi «vant» med både firfisler og frosker som ventet utenfor inngangsdøren. Det var tross alt verdt det, da det var mye mer praktisk å være på samme plan som basseng og bar 🙂 Heisen gikk ikke «overalt», slik at de to første dagene ble det mye bæring og løft i trapper. Slitsomt.

Hun ble glad i «mormors lapskaus» på turen. Ellers gikk det i infatrini-melka, sviskesaft og fruktpurè. O hun fikk selvfølgelig også smake på gresk is. Idag smakte hun på tomatsuppe og pannekake her hjemme, nam nam 🙂 Flyturen gikk bra hjemover også, men litt sutring på Lillegull stakkar. Bærte henne mest da hun ikke likte noe særlig å være i babybjørn. Det gikk fint, selv om det ble litt tungt. Neste flytur blir det en enkel «paraplytrille» med ekstra støtte tror vi, som vi kan ta med helt inn til gaten. Ingen stoppet oss eller spurte, om medisiner og utstyr-10 kg. ekstra håndbagasje bare med infatriniflasker…det ble tungt på vei ned å bære gitt på ryggene våres…Hun trengte 48 glass med på turen, i tillegg til middag, frukt og sviskesaftflasker…Hadde alle mulige papirer fra legen på engelsk-om Emily, medisiner og mat-men trengte aldri å vise noe av det 🙂 En stor takk til Tante Astrid som kom med «dagens tips» i Tabitha`s bursta få dager før vi reiste: sette på smokk og holder rett på infatriniflaska! At vi ikke har tenkt på det før er jo flaut…mildt sagt! Når vi brukte pumpe, så skrudde vi det jo rett på. Men blitt så vant med å helle over til tåteflaske, har ikke tenkt over at det er jo samme størrelse og at det kan gjøres så enkelt. Denne melka skal jo heller aldri varmes opp. Den skal drikkes romtemperert. Så dette ble jo veldig praktisk og bra for oss spesielt på ferie. Mindre å vaske opp, mindre flasker å ta med. Bare ikke så gøy hvis man mister glassflaska på f.eks. gulv med fliser…

Imorgen tidlig er det fysio på helsestasjonen, ser frem til det 🙂 Da skal jeg veie Emily også, hun har virkelig lagt på seg. Gode kinn og lår 🙂 Og idag da hun våknet fra en god to timers formiddagslur, så smilte hun i et par minutter. Hun smilte og smilte, gang på gang. Og denne gang hadde Emily og jeg vitne, i avlaster Heidi. Og det var ingen epileptisk aktivitet å skimte. Kun masse smil. Ble så oppslukt av Emily så glemte å hente kamera med engang, men vi fikk tatt et par etterhvert. De gode store smilene fikk vi desverre ikke foreviget-men vi kan huske de så inderlig!!!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

One thought on “Hjemme igjen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s