Emily`s første Sverigetur og kattunger

Emily og hele familien på seks var i Sverige mandag. En handletur som vi andre i familien tar ganske ofte, dog mindre etter lillegull kom til verden, men fortsatt en sjelden gang men har da «spart» Emily for å være med på- inntil nå. Hun har jo tross alt vært i Hellas, så det var jammen på tide at hun også ble med til nabolandet! En fin dagstur ble det, hun sovnet overraskende i armene mine på Bastøyferga på vei bortover, og våknet først da vi ankom Nordbysenteret. Klar for shopping!

Og tenk: tirsdag ble Horten`s vakreste pus-vår Sweetie-mor til fire skjønne kattunger. Første-og siste kull. Og selvfølgelig er de helt skjønne. Vi har gått og ventet de siste dagene, ettersom hun har blitt større og større. Vi har kjent liv, og vi har sett det virkelig røre på seg. Sweetie har oppført seg også litt merkelig, spesielt på fødedagen. Så da Sweetie kom inn etter 8 timer ute-atskillig tynnere enn da vi slapp henne ut, så forstod mannen i huset raskt at her hadde det vært fødsel utendørs. Tross at vi hadde bygget reder i form av kurv og eske, både ute og inne, så fant hun sin egen lune plass ute-under tak-med masse løv under kjøkkenvinduet vårt. Vi fikk de trygt inn i gangen, til esken sin med mykt teppe. Så om noen uker da de etterhvert blir leveringsklare, håper vi noen der ute kan gi dem alle fire et trygt hjem. Si ifra til venner og bekjente! Emily har vært med og sett på «pusebabyene» som Victoria kaller dem, men ikke hatt dem på fanget ennå. Victoria hadde en igår, stor stas for henne!

Emily har utrolig fine dager. De dagene med litt sutring og smågråt iblandt er forbi. Bubbinga er i rute igjen-tror det er det som gjorde at hun var litt utilpass-så nå er hun sutrete kun når hun er overtrøtt. Vel, ikke helt sutrete alltid da heller. I natt f.eks. så våknet hun kl. 2, lys våken, og hun smilte og smilte der hun lå for seg selv…Føler hun har sovet lite fra 2 til 7 da vi tok henne opp. Hver gang vi har gitt henne smokken og snudd henne har hun kost «nesevarmeren» sin (mimmis utrykk for litt kos «foran» nesa/ansiktet, myk klut som ligger oppå puta blir brettet litt frem) og forsøkt å lukke øynene sine. I halvsvime som man er i natten, og et godt sovehjerte faktisk, så sovner man innimellom selv når hun er så rolig og får ikke sjekket om hun faktisk sovnet eller om hun ligger der våken…Men håper virkelig hun også har fått noen lurer innimellom. Vi tror det.

Hun fortsetter å imponere. Igår under et av måltidene da hun fikk flaska, holdt hun høyre hånda opp til flaska. Litt rundt flaska. Opptimistiske mor forsøkte da venstre hånda til å gjøre det samme, men da forsvant jo grepet hennes…Hun smiler på respons, aktiv med beina, de kommer stadig vekk imellom sprinklene i senga hvis hun har «våken-og leketid» der. Sover ca en time på dagen nå. Vi nyter Pappa`s andre ferieuke. Ingen avtaler for Emily andre uke på rad, slik at hun og jeg også har skikkelig ferie. Victoria fikk endelig pencilin for sin stadig tilbakekommende urinveisinfeksjon, så hun er stolt at det ikke bare er Emily som får medisin om dagen. Her om dagen sa hun at «Emily og jeg kan leke sammen nede»-«mamma og pappa være ute»…Om noen år ville jo det være naturlig om alt var vel, så hvis jeg stopper opp og tenker når slike ting blir sagt, så kommer tankene. Som oftest så gjør jeg ikke det. Kan ikke det. Må være tilstede både fysisk og psykisk for de andre. Men sannheten vil alltid være at Emily må ha tilsyn 24/7 av oss, eller avlaster iblandt.  Emily og Victoria vil ikke kunne få lekt sammen som søstre flest etterhvert heller. Men de leker sammen allerede, på sin måte. Victoria viser leker, rangler, bråker med dem og prater med Emily på gulvet. Emily liker det. Smiler. Vi vet at Emily har den beste «lille storesøster» i Victoria, omsorgsfull og kjærlig som hun er. Hun vil alltid passe på sin kjære lillesøster. Slik også de to store gjør. Disse tre storesøstrene har lært mye om livet-på en annen måte enn mange av sine jevnaldrende. En tung ballast, men som også vil gjøre dem sterkere til å mestre livet.

Sliter med å laste ned bilder idag, men legger ut senere idag!

Så vil Emily og vi gratulere Teodor med din 2 års dag i går!  Håper det smakte godt med gele og at du koste deg med alle gjestene dine! Stor god klem til  🙂 🙂 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s