Victoria og Emily`s pikekyss

DSCN0390 by LILLEGULL2010
DSCN0390, a photo by LILLEGULL2010 on Flickr.

Det siste års fødselsdager her i huset, har vi supplert med en ny «baketradisjon»: pikekyss. De er enkle å lage, og kan lages mange dager i forveien. De er veldig dekorative i en glassbolle på fødselsdagsbordet, de smelter i munnen og er uimotståelige gode 🙂 Hvis man er glad i litt ekstra sukker da vel og merke….Uansett hvor mange man setter frem, så blir bollen(e)fort tom.

Før lille store storesøster`s 4-årsdag var begge de to små med på å bake disse. Til Nikita`s bursdag hadde jeg litt mere hastverk, og gjorde det når de var i seng. Det er jo ikke til å komme bort fra at det klart tar litt lengre tid å bake med barn. Men til gjengjeld så er det veldig kos iblant, både for liten og stor 🙂

Så klikk på linken under sist gang både Lillegull og Storegull var med på å bake pikekyss 🙂 (Lillegull var også opptatt med å ringe litt, ved litt hjelp…)

http://www.flickr.com/photos/71813633@N06/sets/72157631873789460/show/

Her følger den enkle oppskriften:

6 eggehviter (piskes stivt)
300 gr sukker (tilsette 1ss av gangen)
evt. 1 teskje rødvinseddik (vend evt. forsiktig inn)

Om man ønsker f.eks rosa pikekyss, tilsett bare litt konditorfarge. (kan piskes raskt inn) Om man ønsker sjokoladepikekyss, tilsett 3 ss kakao (vendes forsiktig inn)

Sprøytes ut til ønsket form på bakepapir, 100 grader i ca. 1 time. PS. Det lønner seg ikke å ha dårlig tid når man baker pikekyss, om man tilsetter sukkeret for raskt/for mye av gangen så kan den miksen som engang var stiv fort bli helt «saus» igjen…Og man vil da ikke få fine topper når man sprøyter ut, det vil heller flyte utover…(been there-done that…)

Om man ønsker litt pynt på, strø dette på før steking. NYYYT!

2 thoughts on “Victoria og Emily`s pikekyss

  1. Måtte lage disse med en gang. De var vanvittig gode – så dette blir heller ikke siste gang:) Skjønne gode kokker som hjelper mamma:)
    AB

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s