Nye søte myke knappepads

20130930_202912_LLS by LILLEGULL2010
20130930_202912_LLS, a photo by LILLEGULL2010 on Flickr. I kveld sovnet Emily tidlig for en gangs skyld (19.30!) Godt for henne det, koser bamsene sine og ligger så godt og mykt innenfor de nye sengepolstrene.

Sjekk ut den fine «Linus padsen» Lillegull har rundt knappen sin 🙂 Hun har hatt lignende type tidligere, men de hadde nå kommet i nytt design og materiale siden sist vi bestilte for et par år siden – fra Linus Care 🙂 For spesielt interresserte ta en titt på deres hjemmeside: http://www.linuscare.no/index.php?pageID=37&openLevel=12 eller klikk på logo som nå ligger foran på forsiden på bloggen 🙂

Litt «teknisk info» om disse padsene hentet fra nettbutikken til Linus:

Kompressene er laget av mykt absorberende materiale, med bambus fleece inn mot huden. De festes med en myk borrelås og kommer i flere herlige farger/mønster 🙂 Bambus absorberer fukt over 3 ganger så effektivt som bomull og holder dermed huden behagelig tørr.

Bambus er antistatisk, og ligger behagelig mot huden uten og klistre. Bambus er naturlig antibakterielt og derfor gis det ikke grobunn for bakterievekst.

Andre positive sideeffekter ved bambus, er at bambus gir UV beskyttelse, det er 100 % økologisk nedbrytbart og er allergi- og hudvennlig.

Alt i alt er disse helt supre! Vi har i perioder brukt engangs-pads som Behandlingshjelpemidler leverer (=får de på sondematresepten), men de kan langt ifra sammenlignes. Der må vi bruke to om gangen, og de «surrer» seg rundt og de absorberer ikke så bra som disse i stoff. Så der går det minst 4 stk. om dagen, om de ikke faller av da…noe de gjør ofte! Mang en gang finner jeg disse på gulvene rundt omkring…

Da jeg fikk høre at flere sentraler rundt omkring i Norges land hadde disse i sitt sortiment, sendte jeg en forespørsel til sykhuset i Tønsberg, avdelding for behandlingshjelpemidler. Der får Emily alt av sondeutstyr (all frebini hun drikker etc.) og inkontinensutstyr. Men fikk etter få dager avslag at dette var noe de kunne tilby. På grunnlag av at de allerede hadde en vare (engangs-papir-padsene) Disse i stoff vil jo også tom. være mere økonomisk! Disse vaskes jo gang på gang og holder seg utrolig godt! Samt mere miljøvennlig og alle andre positive egenskaper som nevnt ovenfor.

Knappe-pads er ingen stor greie, og det er ikke et stort økonomisk utlegg. Men igjen et lite eksempel på forskjeller rundt omkring i landet. Når flere andre sentraler tilbyr det til sine brukere, så er det synd at enkelte andre ikke kan vurdere det engang. Håpet er at flere Vestfold foreldre tar kontakt slik at vi får «presset litt på» – det er ofte det som må til.

Enn så lenge, så har vi mange Linus Pads på Emily`s kommode. Og ekstra reserve engangs om «vaskedamen» streiker iblant he he…(Men har bestilt flere så nå skal vi nok slippe å bruke dem også) Valget er enkelt når disse fungerer så bra, og sist men ikke minst: de er behagelige og gode mot huden hennes. Emily kan ikke gi oss tilbakemelding slik et vanlig barn ville gjort, så da må man jo bare tenke som man ellers må gjøre i mange situasjoner: «Hva ville jeg likt best om jeg var Emily?» Da får man alltid raskt og rett svar!!!

4 thoughts on “Nye søte myke knappepads

  1. Hei! Som Linus sa da vi begynte og bruke stoffkompresser; «det er som å ha en teddybjørn på magen, varmt og godt». All problematikk med villkjøtt og sårhet forsvant, og jeg fikk han ikke til og bruke engangskompresser igjen. Glad for at du liker de;)))

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s