Emily`s første reiseseng

20131019_100503_LLS by LILLEGULL2010
20131019_100503_LLS, a photo by LILLEGULL2010 on Flickr. Småsøstrene Lona sjekker ut den nye reisesenga til Lillegull! Her blir det plass til den voksne som passer på Emily på natta, ved siden av henne – helt supert!! 🙂

De andre jentene har brukt vanlig baby/småbarn-reiseseng mye. Det ble aldri aktuelt for Emily å bruke den. Det var helt uaktuelt å legge henne i en vanlig liten reiseseng, med høye kanter rundt hele. Hvordan i all verden skulle man få løftet Emily ut og inn av en slik, uten å bli helt gåen i armene vel og merke da…Om hun ikke har hatt sin egen seng å ligge i, så har hun sovet ved siden av oss. Om vi har vært i Norge eller i utlandet. Dette har jo klart også hatt mye med at vi alltid må være på vakt mht til krampeanfall. Selv i krampefrieperioder så kan man aldri være sikker. Plutselig kan et større anfall komme.

Så har behovet begynt å melde seg for en praktisk reiseseng, som er spesielt tilpasset barn som Emily. Både på overnattinger med oss borte samt hos avlasterfamiliene. Og når hun sover ved siden av oss så er det heller ikke bestandig helt trygt. Hun turner jo rundt som bare det om hun får sjans 🙂

Bardum har denne supre her dere ser på bildet over. Vi søkte om denne og fikk den innvilget. Man kan ta ned den ene kortsiden og den kan enkelt slåes sammen. Det følger med en skikkelig god og tykk madrass, samt et smart oppbevaringstrekk å ha hele reisesenga i. Vi fikk avslag på et transportbrett, noe jeg vil anke, da det var mildt sagt vanskelig og tungt å bare få bært denne senga (selv om den var slått sammen) fra gangen og inn i stua. Det sier seg jo selv..Så man må evt. være to for å bære, og det er jo ikke akkurat alltid man er to 🙂

Den finnes i mange forskjellige mål, men vi valgte den standardstørrelsen som på bildet. Da slapp vi også å begrunne så mye hvorfor ikke Emily kunne bruke standardstørrelsen. Angrer litt på det, da vi oppdaget hvor høye kantene var. Men for enkelte barn så er jo det viktig. For Emily så er det viktig at vi kan løfte henne ut og inn, vi har den åpne kortsiden men det er et must at vi også kan komme til på langsiden. Så vi har søkt om å bytte til en samme type reiseseng, men med bare 50 cm. høyde istedenfor 100 cm slik som denne. Så da blir det helt supert!! Så får vi satse på at det blir plass til denne i Emily`s nye bil som kommer etterhvert, slik at vi ikke må skaffe hos henger også he he…Skal love dere at alle hjelpemidler tar plass, og takk og lov for arkitekten som har på tilbygget tegnet inn en egen «bod» inne med parkering til alle hjelpemidler!

Fantastisk er det hvertfall med alle hjelpemidler, alt som kan hjelpe Emily`s hverdag. Jeg visste faktisk ikke at det fantes en slik «spesial-reiseseng» heller før jeg undersøkte litt. For spesielt interresserte ta en kikk for mere info om den på Bardum sine sider:

http://www.bardum.no/produktkatalog/bs-reiseseng/

3 thoughts on “Emily`s første reiseseng

 1. Hei.. Gratulerer med seng 😀 Har du mulighet til å se hvor mye den veier? Tror du den er så stabil at en hoppende gutt (6år) ikke kan velte sengen? Vi har jo fått en spesiallaget i tre, men denne så myyye kjekkere ut.. hvis det går ann å få med 120 cm grindhøyde.. kanskje den ikke er så tung heller.. vår veier 60 kg totalt..

  Liker

  • Takk Janne! Den veier «bare» 30 kg!! Skal sjekke med Bardum jeg mht til om den vil passe til broren din 🙂 Jeg tror det, den er ganske så stabil, det er jo treplate nederst i den og ganske så solid selv om det er en reiseseng. Har blitt fortalt at den kan spesialtilpasses i akkurat de målene man ønsker, så tror det går an å få 120-skal sjekke jeg 🙂 Beklager har ikke fått svart på meldinger fb-det kommer.. 🙂 takk for alle gode tips!!

   Liker

 2. Dette er ihvertfall veldig interessant.. Har seng nå som skal tilpasses, så det må i så fall bli den dagen 60 kg blir for mye å dra på 😉 Så jo denne reisesengen når vi søkte om spesialtilpasset seng, men denne her så veldig liten ut på bildene.. Så jeg bare antok at den ville være for liten og utstødig.. Dersom dere skal ha den med på fly, så må dere ha legeerklæring på at sengen er nødvendig som medisinsk utstyr.. Alt av hjelpemidler som kommer ekstra er gratis kolli..

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s