Happy Halloween!

20131031_190950_LLS by LILLEGULL2010
20131031_190950_LLS, a photo by LILLEGULL2010 on Flickr.  PrinsesseTornerose like før sengetid på Halloween…

Så var Halloween kvelden her, har ei storfornøyd Victoria ved siden av meg. Nyter kveldens fangst 🙂 (og deler mer enn villig med oss andre) Hun gikk knask eller knep sammen med største storesøster, og var selvfølgelig prinsesse 🙂 Da de ankom det sjette og siste huset de skulle besøke, turde hun å gå frem alene og si «knask eller knep» 🙂 Så det kommer seg, fra hun i fjor bare gjemte seg bak storesøster…Neste år tenker jeg vi blir med på «Hallovenn» arrangementet i Tønsberg 🙂 Forstår nordmenn som er skeptiske til hele denne nye feiringen her til lands, men etter å ha bodd i USA og deltatt i feiringen der-er jeg en av de som synes dette kan være en fin tradisjon for de yngste 🙂

Victoria synes Emily også skulle kle seg ut, hun synes hun skulle ha på seg tornerose-kjolen. Så da gjorde vi det, like før leggetid. Emily så fornøyd. Og hun fikk smake på mye av storesøster`s godterifangst, smattet på gelebamse og jordbærpulver 🙂 Emily har turnet så mye i kveld, rundt omkring på gulvet. For matta er hun ikke lenge på nei! Plutselig er hun langt avgårde på stuegulvet…Holder seg litt i mageleie også, men faller jo fort over på siden igjen. Drømmen er at hun skal bli sterkere og mere utholdende i mageleie…

MEN når jeg tenker tilbake…Tilbake til Halloween kvelden for 3 år siden. Da kommer det mange tanker…Og da er det en drøm at vi er der vi er nå i dag.

For Halloween kvelden for 3 år siden, da var Emily 6 mdr. gammel. Hun hadde «stagnert» litt i utviklingen siste par uker, selv om anfallene ikke var så hyppige. Hun endret seg litt. Pupillene hennes begynte å dirre. Jeg ringte sykehuset. Var redd hun hadde et nytt type anfall. Hun var noe stiv i armene. Dette var helt nytt. Husker vi ga noe akuttmedisin uten at det hjalp noe særlig. Hun ble fjern i blikket. Det ble en tung natt…

Neste dag var jeg på avtalt møte hos jordmor på helsestasjonen. Til samtale. Etter fødselen. En etterlengtet samtale skulle vi ha. Men det ble aldri noen samtale da heller. For jeg ytret min bekymring over Emily med en gang, og spurte etter om legen var tilstede der. Det var han. Og han likte ikke det han så. Tidligere på morgenen hadde jeg både ringt legen, SSE og fysio. Vanskelig å forklare Emily`s adferd. Men som pleierne ofte sa: «Mor vet best». Så legen på helsestasjonen som kjente oss fra før, ba oss reise raskt inn til barneavdelingen.

For å gjøre en lang historie kort, ble vi sendt rett på EEG hvor jeg fikk spørsmålet litt «kvast» fra en ukjent om hun hadde «vært slik lenge?» Jeg fikk dårlig samvittighet for at vi ikke hadde kommet inn før, men ble lettet da det fort viste seg at hun ikke var i status. (konstant krampeanfall) Det var bare masse aktivitet, krampene bare økte og økte, ble kraftige og hun ble sterkt medisinert på drypp hele døgnet. Vi ble på sykehuset i 6 uker. Det var i denne perioden hun var på intensiv både på Tønsberg og Riksen, og hun fikk diagnosen MPEI. Denne perioden kan leses mere om i «Tilbakegangen» (søkemotor på forsiden av bloggen)

Så på en måte er det en drøm at Emily er her sammen med oss, så fin som bare hun kan være 🙂 tre år etter. Hun smiler til meg, hun ler av meg når vi tøyser, hun gråter når hun vil ha oppmerksomhet, er trøtt eller når noe plager henne. Hun følger oss med blikket, hun turner rundt på gulvet, hun får grøt og middag på skje, får melk på flaske…Hun klapper i hendene sine og hun river av brillene sine 🙂 Listen er lang over ting hun mestrer og gjør!

Måtte Lillegull og Storegull få mange flere Halloween sammen ❤

Og tenk igår hadde Emily «mini-bursdag» – 3,5 år 🙂 🙂 🙂

Flere bilder fra kvelden`s feiring:

20131031_191217_LLS

Ha en fin torsdagskveld til alle Emily`s følgere, om man feirer ikveld eller ikke 🙂 Her er snart godtebollen tom, etter mange fine prinsesser og hekser som har ringt på ikveld (dette er minst like stor stas for Victoria som det var å gå selv rundt. Gøy med Halloween besøk!!!)

One thought on “Happy Halloween!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s