Sorteringssamfunn?

Image

I Aftenposten i går hadde Geir Lippestad en artikkel om at «sorteringssamfunnet er farlig nær». Har enorm respekt for den mannen.

Til tross for at mine første tanker da det ble kjent at han skulle forsvare vår tids verste terrorist var: «Hvordan kan noen klare å si ja til en slik jobb?»

Men etter å ha lest om han og sett intervjuer med han, forstod jeg raskt at dette var ingen «vanlig mann». Ingen «vanlig advokat». Det at han i tillegg hadde to barn med spesielle behov, og det at han mistet sin datter i fjor, gjorde at jeg også kjente meg igjen i mye av det han formidlet rundt det å være forelder til et annerledes barn i dagens Norge. Denne artikkel som kan leses her: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/-Sorteringssamfunnet-er-farlig-nar-7579409.html#.U4D9q4eKDip er intet unntak.

Er så godt når andre setter ord på det. Når andre snakker varmt om menneskeverd og for våre annerledes barn.

Utdrag fra artikkelen:

«Dersom jeg var helseminister for en dag, så ville jeg gjort to ting. Først må vi begynne å kommunisere at disse barna er verdt akkurat like mye som alle andre barn. Når det ligger fast, må vi jobbe for gode systemer, slik at familiene får den hjelpen de trenger. Som helseminister ville jeg gitt familiene en koordinator som bindeledd mellom helsevesenet og kommunen. Oppgaven må være å forsikre om at alt skal bli så enkelt som mulig.»

Tenk om politikere også tenkte slik! Forstå at det ikke bare er å knipse. Og det er mange viktige saker som jobbes og kjempes for. Første bud er jo at det er et ønske om en sak. Et savn.

Men de fleste politiske saker kan de fleste sette seg inn i. Det betyr noe for dem eller noen de kjenner i hverdagen. Et bedre system for familier med barn som har spesielle behov, betyr «bare» noe for dem det gjelder. Og for noen som står dem nær. Men det er vanskelig for andre å sette seg inn i deres hverdag. Man må kjenne det på kroppen. Enten som forelder, eller i en annen nær relasjon til barnet og familien ❤

Men bare tenk SÅ MYE det vil betydd for familier som oss? Tenk om 6 permer med papirer, epikriser og vedtak,  timesvis med telefoner, mailer, skriving av søknader, avslag og klager…Tenk om alt dette hadde vært mye enklere! Det hadde frigitt oss masse med tid og energi og overskudd til å bruke på våre barn, hverandre og oss selv! Mye er bra, ja det er det og vi er heldige som bor i Norge. Men mye kan bli bedre også.

Synes Lippestad kan ta noen års permisjon fra sin advokatpraksis jeg, og inn på tinget!

Lillegull sover så godt i kveld, hører hun puster tungt. Hun har hatt en super dag med avlaster Marie. De har kost seg ute i det fine været 🙂 Så har jeg hatt litt etterlengtet rydding i kjelleren samt «vanlig» lørdagsvask i deler av huset. DEILIG 🙂

En god lørdagskveld og helg til alle Emily`s følgere!

One thought on “Sorteringssamfunn?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s