Nye super-søte ortoser!

Mor var ekstra glad da streiken ble avlyst mandag, slik at begge jentene kunne komme i barnehagen som avtalt 🙂 Det var nemlig dagen for «kvartalets» besøk av ortopediteknikk til barnehagen. De har satt opp fire faste datoer pr. år, veldig kjekt! Denne gangen skulle Emily bare få levert sine nye ortoser, men det var noe vi hadde gledet oss til!

Emily står i ståstativ daglig i barnehagen og da må hun ha «skinner» på beina sine, ortoser, eller man kan kalle det «spesial-sko» om man vil. Siden Emily ikke kan gå, så bruker hun jo ikke akkurat så mye sko. Men hun trenger god støtte når hun skal stå. Disse er laget i myk fin silikon som tidligere. Hennes siste par ble plutselig for små, slik at hun fikk vonde merker etter bare å ha hatt de på få minutter. Ikke så greit når hun ikke kan si fra, men merkene talte tydelig språk til oss!

Så for få uker siden var vi hos Emily`s faste ortoped i Tønsberg, og tok avstøpning 🙂 Resultatet ser du her:

20140528_21413820140528_214218slutten av mai 2014 019slutten av mai 2014 007

Er de ikke skjønne? De lilla har fått håndmalte sommerfugler på seg! Og de rosa har hjertemønster slik hun har på sine hånd-ortoser 🙂 Begge har glitter-jeg tror Emily hadde valgt ut disse om hun fikk utrykt seg og valgt selv! De lilla er fast i barnehagen, og de rosa er her hjemme 🙂 Så både i går og i dag har hun stått litt i ståstativet her hjemme igjen også-det var gøy! Altfor lenge siden! I barnehagen har hun fått stått selv om de gamle ortosene har vært for trange, hun har stått med vinterstøvler isteden. Men det ble for trangt i stativet vi har hjemme, hun har nemlig to forskjellige ståstativ 🙂

Tusen takk til Emily`s faste ortoped og klinikken som alltid er så greie og imøtekomne. Tusen takk til damen som har malt på sommerfugler, og som har gjort begge Emily`s ortoser til hennes helt egne!

Her ser dere Emily i ståstativet tirsdag etter barnehagen, med Victoria som leker med henne 🙂 Hun kommer så fint opp, kan ikke få skrytt nok av dette ståstativet! For nye lesere kan man søke om «ståstativ» i søkefeltet, for å se ytterligere innlegg og fakta om ståstativet som kommer fra Bardum AS.

slutten av mai 2014 009 slutten av mai 2014 011 slutten av mai 2014 015 slutten av mai 2014 017

Ellers ser ser vi frem til en kosedag hjemme i dag, pappa reiser til Spania med gutta i anledning 50 års feiring til kamerat-så ifølge Victoria blir det «jente-party» noen dager ❤ Fredag blir det jobb på Rebecca og meg, mens Nikita passer Victoria og avlaster Marie har Emily på dagtid 🙂 Så selv om jeg skal jobbe fredag, så blir det litt avbrekk fra vanlige rutiner med barnehage levering og alt det som følger med av organisering 🙂

Tankene mine kretser mye i bakhodet om vårt tilbyggsprosjekt som ble satt litt på hold – da vi ikke fikk så positivt vedtak fra kommunen mht til tilskudd. Kort fortalt så har det vært en del mailer, telefoner og research. Man blir igjen både litt frustrert og provosert over tankeløse utsagn, negative svar og lite løsningsorientert. Men klagen vi sendte forrige uke er hvertfall bekreftet mottatt. Men lite hjelper det når det ikke finnes midler, slik at klagen vår blir ikke behandlet en gang før man skaffer penger til denne «potten» fra Husbanken.  Så her er det igjen vi som må være kreative og gjøre en krevende jobb.

Takk og lov for at vi begge er friske, takk og lov for at Emily ikke er ut og inn av sykehus i denne perioden, takk og lov for at hun har en så fin periode. Så går  mine tanker til andre familier i lignende situasjon, som verken har ressurser eller energi til å kjempe for at sitt barn får verdige levevilkår. Dette er en kamp jeg ikke bare ønsker å synliggjøre for Emily, men også for alle de andre som kommer etter oss.

Men prøver å være evig opptimist og jobber med saken, selv om jeg skal innrømme at ukens samtaler og svar ikke akkurat har hjulpet på opptimismen…

slutten av mai 2014 018

En god langhelg til alle Emily`s følgere!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s