En omtenksom gave

sept2014 011

For noen uker siden dumpet det ned invitasjon til Emily fra kirken. Utdeling av 4 års boka. Et høydepunkt som det har vært for de andre tre jentene 🙂 Så stas å få navnet sitt ropt opp i kirken, ikke fullt så stas å gå frem, men veldig stas å komme hjem etterpå å høre på cdèn, fortellingene om «Petter i kirken» og den fine 4 års boka. Med mange fine sanger og historier i.

De store jentenes bok, helt tilbake til 2000 og 2002, står slitte og velbrukte i bokhylla. Rebecca sin har gått i oppløsning i permkanten. Så glade de var i de bøkene! Bare et par år siden Victoria fikk sin, vi leste mye i den etterpå, men så har den blitt litt glemt. CDèn hørte hun også mye på. En stund siden nå, så vi får lete i bokhylla etter begge deler igjen ❤

Men skulle Emily motta 4års bok? Kirkeboka? Et valg måtte taes. Høres kanskje rart ut for andre, men for meg som mor så var det litt viktig. Tradisjoner. Kirken. Før jeg rakk å tenke så mye på det, skrev kateketen meg en mail. Lurte på om hvordan de kunne legge det best mulig opp for Emily. Helgen det skulle være utdeling var litt hektisk, Emily var ganske så tettpakket og forkjølet, og hun sitter jo ikke akkurat rolig i kirken! Dessuten vil hun dessverre ikke ha noe glede av kirkeboka sa jeg. Ikke har den sterke farger en gang.

Bestemte meg fort da at en markering i kirken ville vært mere for oss som familie. Kanskje litt stas for Victoria. Men igjen «litt for mye fokus» på Emily. Både fra oss og fra andre i kirken. Klart bare koselig, men jeg så fort for meg at jeg mesteparten av tiden ville trillet med Emily ute, for så å haste inn for å motta boka når det var hennes tur…

Da ble valget enkelt. Det hjelper å tenke gjennom litt først. Slik som det var hvertfall den helgen, så hadde det vært mest for andre enn for Emily.

Drømmen er å få vært litt på knøttesing en gang eller to iløpet av høsten med småjentene. De begge elsker jo sang og musikk 🙂 Og innom søndagsskolen i ny og ne.

Så få dager etter at jeg har mailet med kateketen og luftet mine tanker rundt Emily og kirken, så dukket det opp den mest omtenksomme pakken i posten:

Emily fikk ikke den vanlige 4 års kirkeboka. Hun fikk noen helt spesielle gaver: sept.2014 002 Et lite trekors som er godt for Emily å gripe (og hun holder den lenge faktisk! Godt for henne å utforske forskjellige materialer, også tre), 3 fargede «rasle-egg» som Emily simpelthen elsker lyden av! sept2014 0392 cdèr med herlig musikk, og sist men ikke minst: et selvlaget herlig kort i sterke farger, med tekster/utdrag fra 4 års boka. sept2014 036

Alt pakket inn i sterkt rødt krepp-papir: Emily`s nye yndlingsfarge! (de har oppdaget at hun elsker å være i det rommet i barnehagen som har røde gardiner, hun kikker litt ekstra bort på dem når hun er der)

sept2014 025 sept2014 006 sept2014 033 sept2014 026sept2014 035

Tusen takk til den snille omtenksomme kateketen og Kirken som tenkte på vårt lillegull Emily ❤ ❤ ❤

2 thoughts on “En omtenksom gave

  1. Nå ble jeg rørt! Jeg har en liten deltidsjobb med trosopplæring i kirka og nå i kveld satt jeg og ferdigstilte invitasjonene til fireåringene i vår menighet.I går jobbet jeg med konfirmantplan og vi skrev en viktig setning om å møte alle, uansett kulturbakgrunn, familieforhold, livssituasjon og funksjonsnivå med innlevelse og respekt. Dette var er nydelig påminnelse om hva et kan handle om i praksis.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s