Belysningskonsulent

20140925_163832

Da vi kom hjem fra barnehage, skole og jobb ventet en avtalt belysningskonsulent på oss for befaring av Emily`s tilbygg 🙂 En sporty og meget service innstilt fagperson satte av tid sent en ettermiddag, avtalt for bare et par dager siden.

Det ironiske er at denne fagpersonen kom til oss iløpet av to dager. Mens det har tatt meg nesten et halvt år gjennom nav systemet, og med det resultat kun å ha fått sendt avgårde en søknad til Husbanken.

I våres fikk jeg nemlig et supert og verdifult tips av ei annen mamma. Tips om at vi kunne søke om noe støtte til belysningskonsulent, oppdrag og prosjektering. Siden Emily er svaksynt.

Denne mamma`n var så fornøyde med hvordan de hadde fått hjelp til å tilrettelegge best mulig for sin svaksynte datter. Kan ikke få sagt det nok: Disse tipsene og rådene fra andre foreldre er verdifulle! Det er nemlig ingen andre som forteller oss hva som kan være bra, produkter og tjenester som kan komme Emily til gode. For at hun – vårt kjæreste Lillegull – skal ha det så bra som mulig. Og så mest mulig tilrettelagt for henne.

Det gjelder også hennes syn. Selv om Emily bruker briller (når hun ikke river de av som er nesten hele tiden..) for å korrigere synet, så er hun sterkt svaksynt. Samtidig så vet vi ikke hvor mye hun tolker av det hun ser.

Hun er veldig opptatt av lys. F.eks. når vi kjører inn i en tunnel kan hun le. Ikke i tunnell nr. 4 eller 5, da er hun liksom litt lei…Men samtidig så kan hun irritere seg over veldig sterkt flomlys, dette har de merket spesielt godt i barnehagen. Hun er glad i sansestimulerende lys, derfor lystråder og boblerør her hjemme 🙂

Noen netter sover hun super-godt. Andre netter våkner hun om man mister en knappenål. Det er noe nattstell, spesielt de 5 av 7 nettene i uken hun har våken nattevakt.

Med alt dette i betraktning hørtes det veldig lurt ut å få råd, tips og veiledning av en belysningskonsulent. Som igjen vil samarbeide med vår elektriker.

Så vi fikk info om dimming, paneler og tids/berørings-sensorer. Tips til solskjerming best mulig på hennes rom, hvor det er to store vinduer (det ene skyvedør). UTEN at det ødelegger utsikten. Hvordan vi kan legge opp best mulig, slik at det blir en lettere hverdag også med tanke på sol-skjerming og lys-setting på både soverom, bad, kjøkken og gang.

Er såååå evig takknemlig for alle gode tips vi har fått av deg og dere-du kjære andre mamma`n!!! ❤

På bildet over står et «demo-solskjermingfilter» som er anbefalt at vi har på Emily`s rom. Spennende!

Straks er igjen en hektisk uke over, men også en uke hvor vi har kost oss og fått gjort mye praktisk. Emily var på Tua mandag til onsdag, da fikk mor jobbet litt ekstra på kontoret som var sårt etterlengtet kvalitetstid. Så foreldremøte Victoria. Vært litt sammen med min kjære mor. I barnehagen og hadde «status-rapport Emily» sammen med fysio og ortopedisk, vi bestemte oss for et par sett nye ortoser da de «gamle» har blitt veldig slitte. Fått sendt en del søknader avgårde for Emily, og kost meg skikkelig på jentekveld ute på «Kverneriet» i Tønsberg med gode venninner fire ❤ Vi hadde besøk av verdens beste Petter til middag i går – og mamma`n hans – og av beste venninne Mathilde i dag 🙂 Godt for Victoria med litt besøk, selv om det har vært litt rot her og der i huset… Hadde noen sagt til meg da de store var små at jeg kom til å «slappe av med litt rot» da jeg ble eldre, hadde jeg overhodet ikke trodd på meg! Men ikveld har hvertfall finstua blitt nesten tom for klesvask (den evige brettingen, og sist men ikke minst: tilbake til skapene!!) og går snart en god helg i møte 🙂

Victoria og jeg skal nemlig på tur! Rett etter jobb og skole i morgen reiser vi til Bondal Fjellstue 🙂 Det blir kos! «Gamle vennegjengen» fra ungdomstiden har sin tradisjonelle årlige helg-med barn-og jeg har ikke vært med etter at Victoria ble født. De store husker de turene som «noe stort» – så får vi håpe og tro at det kan så litt verdier og samhold for Victoria også ❤ Kvalitetstid for meg og henne 🙂

Emily skal kose seg her hjemme med pappa 🙂 Avlaster Marie kommer på lørdag dagtid, så far fårt vært på jobben. Sport1 Revetal har supre tilbud – opptil 50% så løp og kjøp dere som bor i Vestfold!

God helg til alle Emily`s følgere! 🙂 🙂 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s