Full dag med synsutredning hos Statped

20141104_095747 20141104_094511 20141104_100517 20141104_111214 20141104_111442 20141104_111647_LLS 20141104_113341

I dag har Emily vært på en full-dags utredning hos Statped i Oslo (tidligere Huseby Kompetansesenter) Vi (inkl. Emily`s teamleder fra barnehagen og meg) reiste kvart over syv, hentet Emily på Tua og rakk akkurat inn til timen 09.30 🙂 Heldigvis gikk det greit med Emily selv i morgenrushet, hvor trafikken sneglet seg avgårde i 45 min. Som forventet en tirsdag morgen på dette tidspunktet…Utrolig godt å ha med assistent, veldig godt å være to om Emily på slike avtaler 🙂

Kontrollen bestod av et tverrfaglig team med fysioterapeut, synspedagog og øyelege 🙂 Den opprinnelige øyelegen hadde blitt syk, slik at det ble litt endringer mht måling av synsfunksjon. Men denne blir jo også målt på Sykehuset i Tønsberg to ganger årlig. Men en sporty pensjonert øyeoverlege steppet inn på kort varsel. Det var helt spesielt å se den kontakten han fikk med Emily. Og selv det uten leker eller blinkende lys. Men med sitt ansikt, bevegelser, måten han snakket til Emily på…Og dette var på litt avstand. Tidligere hadde da Emily vært i flere timer hos både synspedagog og ergoterapeut, sett på utallige plansjer med kontraster, fargerike objekter etc. Makan til tålmodig jente i dag tror jeg man skal lete lenge etter!

Lillegull holdt ut dagen-og det var så godt å være et sted hvor det ikke var noe stress hvor mye klokka var. Det var satt av god tid hos de forskjellige, det var veldig godt! Imponerende var det også at overlegen hadde leste seg opp om MPEI før vi kom, stor stjerne i boka mi! Det er det ikke så mange fagpersoner som har gjort på forhånd ❤ Slikt varmer. Og hele teamet var fantastisk interessert i Emily, og noe av dagens konklusjon var at: Denne jenta ser! Hun får MYE med seg om hva som skjer rundt henne! Og hun har klart øyekontakt, men hun bruker ofte bare et øye av gangen. Og hun sjeler til tider. Så ekstra godt når en meget erfaren øyeoverlege er imponert over hennes syn, og at hun BRUKER synet sitt aktivt. Og viktig at hun også bruker begge øynene.

Fysioterapeuten og synspedagogen var utrolige fine med Emily begge to. De observerte og leste Emily på en veldig fin måte 🙂 Litt tips og råd er alltid fint, og vi tar med oss alt videre i «synstreningen» videre. De mente også at det ikke var et must at vi brukte brillene mye, hvis vi følte at de ikke utgjorde noen forskjell. Hun tar de jo hele tiden av, men får lov til å være litt på om hun har på arme-ortosene 🙂

Og det fineste jeg har lært i dag: Emily`s syn er også under stadig utvikling! Skal innrømme at jeg ofte har tenkt at hennes synsfunksjon/tolkning av synet ikke vil bli så mye bedre pga. alle krampene første leveår. Har nok både lest det, blitt det fortalt, samt at man ikke vi ha for høye forventninger… Igjen blir jeg påminnet om å ikke sette begrensninger! Ikke lukke noen dører…Emily kjenner igjen f.eks. «kneppet» på senga si (grinda), hun kjenner igjen skilpadden sin, vi føler og tror at hun kan kjenne igjen enkelte ting. Og at dette blir utvidet mer og mer etter hvert.

Vi skal hvertfall fortsette å legge til rette best mulig for hennes videre synsopplevelser!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s