Fest for Emily

Skøyeraktig

Skøyeraktige Emily i lek på kjøkkenet, «over» lekestatativet hun elsker

 

Denne julen har vært spesiell på flere måter, og kan deles inn i tre punkter:

1. «Home for Christmas». To av Emily`s onkler og meg m/familier stelte i stand julaften på Holt. Mamma og pappa var «gjester i sitt eget hjem». Godt at pappa fikk feire julaften i sitt barndomshjem, noen timer hjemme og borte fra sykehjemmet. Takknemlig for enda en jul med han, i det han går inn i sitt 89. år…En utrolig koselig julekveld hvor bilder kommer senere

2. Begge de store jentene var hos oss. Annenhver jul er alltid spesiell, da de er hos sin pappa. Høytider er spesielt sårt for skilsmissebarna. Mammahjertet var «helt» i år ❤ Alle fire jentene hos oss 🙂 Tredje juledag var det fullt hus her med nesten 30 stk. store og små

3. Emily feiret sin femte jul. For fire år siden visste vi ikke om hennes første også skulle bli hennes siste…

Pga. av en fantastisk og generøs henvendelse fra Publicom Scene nøyaktig to uker siden i dag, så ble Emily`s femte jul litt annerledes enn de foregående julehøytider. (for mer info se forrige innlegg fra julaften, samt faksimile fra Gjengangeren i julaftens utgave)

Kort fortalt så kom det over 200 til Publicom Scene 2. juledag kveld, hvor bandet «Brothers» spilte. Billett-inntektene i sin fulle helhet gikk til «Jul for Emily.»

Tenk deg 200 mennesker du stort sett kjenner. De du ikke kjenner så kjenner du ansiktet til. Eller kjenner noen som kjenner de…Eller som da i mitt tilfelle: min mann kjente dem «få» jeg ikke visste dem var. Og de ytterst få ingen av oss kjente, kom fordi de ble så rørt av Emily`s historie

Så spente vi var. Usikre på om vi ville klare det. Følelsesmessig. Vi var samlet hos et vennepar først, flere i vennegjengen. Godt å være fler ❤ Når dagen og kvelden kom, så hadde det vært utenkelig å ikke være der. Det føltes så naturlig.

Vi kom ganske tidlig, men det haddet kommet noen. Vi tok en hilserunde, det var godt. Til både kjente og ukjente. Det var en spesiell stemning med en gang vi entret Publicom. En skikkelig god stemning. Her var det fest!

«Å jeg må bare gi deg en klem!» «Så fin en reportasje i avisa, så fine bilder!» «Det er så godt å følge dere på bloggen!» «Det er så flott at dere stiller opp!»

Kjetil gikk på scenen før bandet startet, sa noen ord om Emily og hvordan han fikk iver etter å sette i gang denne festen. Hvilket inntrykk tilbygget og bilder av Emily gjorde da han var på gutta`s årlige julebord hos oss to uker tidligere.

Fest for Emily. Jul for Emily.

Så sa jeg noen få ord fra scenen. Forberedt på toalettet 5 min. før. Heldigvis hadde jeg bedt mannen ta med papir og penn i det vi hastet og stresset avgårde halv time forsinket ut døra hjemme…Overhodet  ikke hatt tid til å planlegge noe…Men jeg følte trang for å takke alle de fremmøtte, samt Publicom 🙂 At vi for nøyaktig fire år siden fikk den fryktelige beskjeden om diagnosen. At vi da ikke trodde at vi noen gang kom til å smile, le og ha det gøy igjen.

Men det gjorde vi. Og det gjør vi -hver eneste dag. For Emily har det supert om dagen. For vi må leve det livet vi har fått. Og vi må leve her og nå.

I tillegg sa jeg at ikveld var det fest, og at alle sammen skulle ha det gøy! Lettet jeg gikk ned fra scenen, lettet over å få viderebringt  noe av vår store takknemlighet.

Jul for Emily. Fest for Emily.

Tenk deg det koseligste utestedet, som er innredet med den beste smak i både form og farge. Hvor det bæres preg av gjennomførlig arbeid fra a-å.

Tenk deg at dette koselige stedet ikke er så stort. Men intimt og koselig. Men likevel med danseplass, små sittegrupper, bar og en litt sjelden scene.

Tenk deg at dette stedet nesten like gjerne kunne vært en stor stue i noens privathjem! Men med plass til 200 stk stående/dansende….

Tenk deg den beste gla` musikken fra scenen samtidig. Kjente låter. Postgirobygget, Marius Müller,kavalkade med min favoritt Jahn Teigen, med blant annet «Optimist» og «Det vakreste som fins» og en rekke fler…

Tenk deg dansegulvet som var smekk fullt fra kl. 22 til kl. 02 på natten. Hender i luften, klapping i hendene..Allsang på refrengene. Heftig dans.

«Leva livet» – «Optmist, jeg vet det går bra til sist…for jeg er en optimist» – We are the world – noen av sangene som fenget ekstra bra…

Ei som kjenner Emily godt sa under en skikkelig gla` låt: «Nå ville Emily ha klappet hendene». Jeg smilte og sa: «Ja det ville henne» 🙂

Jeg og gode bestevenninner (samt avlastere for Lillegull) danset sammen på rekke og lo. Sååå takknemlig at de tok turen fra Tønsberg og støttet oss!

Min bror og jeg som danset «swing.»

Min kjæreste mann og jeg danset mer enn vi har gjort på flere år. Lykkelige vi rusler hjem, oppover bakken, nesten halv tre på natta. Slitne men dønn lykkelige!

Ikke et overstadig beruset menneske som ikke «oppfører» seg i sikte. Bare glade mennesker. Alle smiler. Ler. Treffer gamle kjente de ikke har sett på 20 år. Eller får seg en prat med sine nærmeste venner.

Tilbakemeldingene til både oss og Publicom, både den kvelden og senere har vært overveldende: «Beste festen i manns minne», «Beste festen siden «gamle» Lace eksisterte», «Har ikke hatt det så gøy på flere år» «Dette er tidenes fest». Ingen tvil om at festen var en suksess!

Tenk at enkelt personer samt firmaer bestilte billetter de visste de ikke fikk bruk for. Men de ville støtte en god sak.

Jul for Emily. Fest for Emily.

Tenk at en mann plutselig går opp på scenen og donerer 10 000 kroner til Emily.

Møte med han og hans kone etterpå er rørende. Jeg blir tom for ord. Det er så ufattelig-så fantastisk at så mange engasjerer seg!

Og det midt i julen. Da de fleste der hadde andre planer. Kanskje en annen julejazz. Eller et familieselskap. De fikk en telefon en uke før julaften…

Vi får også høre at Gjengangeren kanskje har hatt sin varmeste førsteside en julaften noen gang.

Vel, de skal vite at vi har aldri følt så mye varme og engasjement noen gang!

Julen 2014 031

En stor takk – full av ydmykhet – spesielt til Kjetil, Rose og Publicom!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s