Lykken er en vaskemaskin!

20150707_234529[1]Stakkar lille store tapre storesøster. Som kom løpende inn for å spørre om hun skulle hjelpe meg med å rydde. Jeg hadde «uffet» litt tidligere på ettermiddagen at jeg hadde så mye å gjøre. Å stakkar Emily som «måtte» sitte i huska litt lenger enn vanlig (ikke at hun hadde noe imot det da…) siden både deler til vogna og stolen hennes var på vask.

På vask. Men ikke akkurat vask… Vaskemaskinen har nemlig vært krøllete siste uke, den har bare fungert på enkelte programmer. Fint program til bluser etc. har den fungert på. Men ikke koke-og kulørt som jeg bruker mest av…Og hvor det haster mest før flekkene setter seg. Er lei av ødelagte klær. Flekker som ikke går bort. Sjokolade-febrini og bubb som fester seg fortere enn man kan forestille seg.

Kan man ikke bare vaske det med en gang tenker du kanskje…? Hvertfall skylle det med en gang…? Vel, forestill deg at du ikke har sjans til å gjøre det, fordi du ikke kan gå fra barnet. I beste fall rekker du å skylle det, etter å ha dusjet jenta du elsker over alt for tredje gang samme ettermiddag. Ikke bare har du måttet dusje henne, men du har også måttet dusje stolen hun satt i. Trekket som var på stolen. Og langt nedimellom alle mulige skruer og ledd i den stolen du så stort elsker-men samtidig nesten hater iblant! Hater at alt skal være så innviklet, så forbasket komplisert produsert.

Har de som har produsert disse hjelpemidlene noen gang hatt barn slik som våre barn? Våre litt annerledes barn?

Nå er jeg litt slem, fordi jeg vet jo at det er nettopp foreldre som oss som har vært med på å utvikle mange av hjelpemidlene.

Men hvorfor kjennes alt så tungvint iblant da? Så komplisert…

Og så minnes jeg en fagperson som nevnte dette med vask og vedlikehold av hjelpemidler. Da jeg unnskyldte noen flekker på Emily`s stol. Og den var da ikke ille sa vedkommende. Man hadde da sett mye verre. Samtidig som det ble underskrevet at ikke alle var like flinke.

Denne fagpersonen skulle også gjerne visst litt mer om hvordan det er å være forelder til et barn med spesielle behov. Vi som knapt har tid til å dusje, stelle hår og egenpleie. Sove, spise… Innimellom alt. Er de virkelige klar over at det siste vi har tid til å prioritere er å demontere alle hjelpemidler og vaske dem med jevne mellomrom? Vet de virkelige hva de spør om?!!!….

Så – når du har dusjet barnet, tørket, smørt inn med deilige kremer, ny bleie og nye klær. Så er hun kanskje sulten. Så er det rap. Så er det medisiner. Så er det kos. Plutselig har timen eller timene gått… Så er det å spyle badekaret etter all «bubben» (ja man må faktisk spyle henne noen ganger når det er til langt oppetter ryggen). Vaske badekaret. Legge på nytt håndkle etc. til neste stell. Så ut med «stinkeposen» med kladder, kluter og bleie tilsølt. Så kan man etter hvert begynne å skylle klærna… Og deretter vaske dem.

Og når da vaskemaskinen ikke funker? Har en smule lang erfaring i å mekke vaskemaskiner, og til slutt sa det pang. Det ble mørkt bokstavelig talt, hele displayet og alt. Der røyk den tenkte jeg da. Den hadde jo haltet siste uka.

Og når ekstreme bubbe-og oppkast episoder ikke bare skjer en gang i blant, men slik som denne uka hvor det skjedde både i går og i dag. I dag oppdaget jeg i det jeg satt henne inn i bilsetet at det var litt business der. Ingen sjans til å løpe inn til barnehagen igjen, vi hadde tidspress for å hente Victoria på ferieklubben… Takket være kladder i bilen som hun kunne sitte på så sparte vi hvertfall bilsetet. I vogna hadde det allerede lekket…Det er ikke lett nå som det ikke alltid lukter at hun har vært på do. Og hun skal ikke sitte lenge før det går igjennom til alt…Veg jeg egentlig bør være glad for at systemet fungerer altså ( med hjelp av sviskesaft og movicol daglig) men… Noe må vi jo klage over når det fungerer også 🙂

Så når Victoria kom løpende for å gi meg en hjelpende hånd, var jeg allerede oppløst i tårer. Det var lenge siden jeg hadde grått nå. Det var mye bak disse tårene, men det er ikke alltid de kommer frem «til rett tid». Jeg unnskyldte meg for Victoria, og fortalte gråtkvalt at jeg hadde 3 store «bubbevasker» (i tillegg til all annen vask som hadde hopet seg opp) og nå hadde jeg virkelig ikke tid til dette.

Stakkar lille store tapre storesøster. Hun løp ut til pappa som malte ute. Pappa kom inn og ga meg en klem, og ba meg reise å kjøpe ny vaskemaskin.

20150707_234424[1] 20150707_234518[1]

Tårer ble til smil, og Victoria spurte glad om å få være med. Pappa ble hjemme og passet Emily som stakkar ante fred og ingen fare. Hun hadde bare smilt da jeg gråt stakkar… Mange tanker ❤ Dårlig samvittighet for å knekke så sammen bare pga. av en vaskemaskin…

Hos Expert var det kun to tenåringer som jobbet, og etter å ha ventet på hjelpe i over 10 min. dro vi videre til Elkjøp. Som også heldigivs fortsatt var åpent kl. 19 om kvelden. En utrolig service innstilt mann som fort så ei desperat mamma på jakt etter den perfekte vaskemaskin.

Så, her er den, allerede i gang med vask nr. 2. Program: babytøy 95 grader! Med forvask og vanish pulver så er jeg spent på resultatet. Det er ikke gøy å oppdage vanskelige flekker på tøyet i posen(e) fra avlastning, tøy som har ligget et par dager. Frister å stille vekkerklokka på frem et par timer, slik at jeg kan rekke neste vask mens jeg sover også…

10 års garanti. Alle mulige programmer og scoret høyt i tester. Stillegående (ikke at det er så viktig der den står og durer i kjelleren men…) og best av alt: 12 kg kapasitet! LYKKE. Tror ikke jeg overdriver om jeg sier at vi lett kunne ansatt ei i 50% stilling med å vaske, brette, stryke og legge på plass i skap og hyller.

Så blir vogna klar for Emily i morgen likevel. Og vest og belter kan festes i pandastolen igjen.

Lykken er en vaskemaskin!

20150707_234546[1]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s