Den beste ferien!

image

Tross 4 anfall på Emily så må vi si at sommerens ferie til Spania var utrolig vellykket. Egentlig helt toppers! Den beste sålangt av hennes sommerferier vil jeg påstå, for vi blir etter hvert rutinerte hva det gjelder å reise med barn med spesielle behov. Det er mye å organisere lenge på forhånd, så rett i forkant, rett før avreise, under avreise til flyplassen, selve flyvningen og etter hvert selve oppholdet.

image

Denne gang var vi jo på Solgården. Og for de av dere som elsker å reise, elsker varmen og ikke minst Spania: Om dere i tillegg trenger litt ekstra selv eller har barn/ungdom med spesielle behov eller aldrende foreldre: Om dere ikke har tatt skrittet fullt ut og reist utenlands: DA ER SOLGÅRDEN DET RETTE STEDET!

Hjem

image

Vi bodde i en herlig casa med alt på en flate. Tre meter fra våre 5 (!) rom var det vaskerom, hvor jeg lett kunne vaske både bubb-og oppkast klærna til Emily døgnet rundt. 7 meter unna var det felles oppholdsrom hvor det var oppvaskmaskin til selvbetjening som kom godt med for å få vasket flaskene hennes grundig (Tro meg jeg har før levert det til kjøkkenavd. på diverse hoteller utenlands før, og flaskene virker bare som om de har blitt skylt raskt..)

image

image


  • Rett utenfor to av rommene var det et herlig basseng med rampe ut til bassenget. I tillegg en cafe som solgte enkle småretter om man ikke ønsket full lunch i restauranten.
  • Det var også ytterligere to basseng nær restaurantområdet. (det ene med veldig lav vannhøyde) Alle 3 basseng med VARMT VANN 🙂
  • Hev/senk seng på rommet (kun i Casa 7 hvor vi bodde)
  • Det var Molift personløfter vi kunne bruke (hadde med eget seil)
  • Laaaangt stellebord på hjul samt dosete (m/sele) satt klart på badet da vi ankom
  • Ingen terskler/trapper på hele området! Her var det bare å cruise rundt i rullestol eller vogn EVERYWHERE!
  • Buss med lift både til stranden og byen flere ganger daglig (og stranda hadde rampen nesten helt ut til vannet)
  • Turbuss med lift på de turer man meldte seg på (Vi var alle med til vakre Altea og fjell-landsbyen Guadelest, beautiful!)
  • Egne solgården-busser også til og fra flyplassen som er inkl. i pakkeprisen. Kun 25 min. kjøring 🙂
  • På alle bussene satt Emily i sin x-panda rullestol, og ble festet godt. Intet behov for forflytning. LYKKE!
  • Døgnåpen resepsjon som hjalp deg med absolutt alt!
  • Vedlikehold som kom minuttet etter man hadde ringt fra romtelefonen (om det var rullestolen som trengte litt skruing eller man ønsket å ommøblere litt)
  • Fritidspark hvor det var alt fra treningsapparater, tennis og minigolf.
  • Underholdning, lek og aktiviteter for hele familien. Dag som kveld. Solklubben for de yngste. Egen ungdomsklubb.
  • Minnekirke som lå oppi høyden med utsikt mot Solgården. Samarbeidet med Solgården og Sjømannskirken. En vakker perle av en kirke hvor Solklubben hadde innslag begge søndager Mimmi, Emily og jeg var der på Gudstjeneste ❤
  • Vakker sansehave hvor man kunne senke skuldrene og la duften av blomster og frukter erobre deg 🙂 For ikke å snakke om smaken av frukt rett fra treet
  • I tillegg så har Solgården en ganske så bra standard tilsvarende vanlig hotell, med alt det innebærer av rettigheter.

</ul

image

Tror jeg måtte brukt et par timer til om jeg skulle ha fullrost Solgården og hvor et fantastisk sted det var. Det var ekstra kos at vi fikk samlet hele jentegjengen, i tillegg til Mimmi og avlaster beste Vilde 🙂 Nikita og Victoria skapte nye vennskapsbånd siste dager spesielt, og Nikita og venninne overrasket oss alle (og kanskje aller mest dem selv he he-da de bestemte seg få sekunder før de gikk på scenen) med å opptre og synge «I wanna Dance With somebody» med Whitney Houston ❤

image

De avsluttet en fantastisk siste kveld på Solgården. Ei av de ansatte sa at hun trodde vi alle reiste hjem litt rikere. Og gjett om…Ikke et øye var tørt da spesielt enkelte av Downs-barna og unge stod på scenen. Eller ei lita jente med ortoser på beina. Så skjønn ei jenta som vaklet litt. Gutten som elsket å synge og danse. Gleden vi så den kvelden, i så manges øyne. Det traff bare så tvers igjennom hjertet.

image

image

Vi alle reiste hjem litt rikere. Mye rikere. Ikke på penger, men på livsglede, nestekjærlighet, menneskeverd, godhet og aksept for at vi alle er verdifulle. Selv om vi alle er forskjellige.
image

Og det slo meg gang på gang – at så få spurte om diagnosen til Emily. Ikke misforstå, jeg elsker å snakke «fag»…Å snakke om hennes epilepsi og utfordringer, hennes historie..Jeg elsker jo det! MEN alle vi møtte SÅ EMILY, de så barnet bak diagnosen. Bak sykdommen. DE SÅ VÅRT SKJØNNESTE LILLEGULL EMILY ❤
image

Har masse bilder inkl. video å dele. Og det kommer! Nå kaller senga for noen timers søvn…Tidlig opp på jobb og pakke ferdig til de små som begge skal sove borte i morgen natt. Sommerfest/båttur med jobben for oss begge 🙂 Og søndag gjennom førte vi slektstevne på Holt for 135 – slik at man trygt kan si det har vært en smule hektisk etter vi kom hjem for en knapp uke siden!

En god natt til alle Emily`s følgere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s