Ikke alltid som planlagt…

20150819_141233Det er ikke alltid det går som planlagt her i verden, om det gjelder små eller store ting…

Første skoledag var for en uke siden. Dagen hvor mange foreldre senere poster «første skoledag» av sine håpefulle. Om de skal starte i 1. klasse eller er eldre. Store øyeblikk for små og store. Stolte foreldre og forventningsfulle barn.

Victoria startet i 2. klasse. Hun har sagt helt siden 20. juni at «nå er jeg andreklassing». Så hun har gledet seg stort! Men gruet seg også litt og var veldig spent. Senere på dagen sa hun at «det gikk bedre enn jeg hadde forventet».

Hun kommer stadig med litt «voksenord», og jeg lurer på noen ganger om hun er litt vel mye sammen med bare oss voksne…

Men hun hadde venninnebesøk både mandag og tirsdag etter skolen den første uka. Og det må vi legge til rette for fremover også 🙂 I helga var hun i bursdag, og det var andre barnebursdagen at mamma/pappa fikk lov til å reise. Det går seg til etter hvert for den litt sjenerte gode jenta vår!

Men Victoria er en smule mediasky, men det hender hun smiler litt mer til fotografen når hun oppdager at vi får tatt masse bilder av Emily. Hun vil jo ha bilder av seg selv også! Første skoledag derimot, fikk pappa bare tatt et «paparazzi-bilde» bakfra på avstand. (men med flere barn rundt så det kan jeg ikke legge ut pga. personvern)

Da tenkte jeg at jeg kan jo ta et koselig bilde av henne når vi går til skolen 3. dagen. På onsdag, da jeg hadde fri fra jobb. Et idyllisk bilde av henne gående til skolen med sekken på.. Kanskje solen ville skinne? Kanskje vi fikk med sjøen i bakgrunnen der vi gikk nedover Prestegata? Det blir jo et koselig minne i albumet, fra begynnelsen av hennes 2. skoleår. Fra en rolig avslappende morgen fri for stress, klokke og tidspress for å rekke barnehage, skole og jobb.

Vel det ble jo ikke alltid sånn… Morgenen startet med at hun sov altfor lenge. Det ble hyl og skrik, og alt var liksom galt den morgenen. Alt fra dusjingen, klærna, maten… Så fikk jo da dårlig tid. Så istedenfor en idyllisk morgen nedover Prestegata, så gikk vi to hastende ut av døra. Victoria med klærna sånn «noenlunde» på, håret ikke helt perfekt og mamma som bar ryggsekken. Victoria snufset og forsøkte å spise skivene med bare smør mens vi gikk. Etter hvert ville hun plutselig ha brunosten (som lå igjen på vogna til Emily-som for øvrig også var med) og hun forsøkte å smyge til seg osten uten at jeg så det… For hun hadde jo nektet for at hun hadde sagt hun skulle ha brunost på.

Innen vi ankom skolegården, kunne jeg skimte et smil i det fjerne. Og hun rakk å spise opp mesteparten, og jeg fikk en god klem av henne idet hun gikk inn i klasserommet. Takket være at mange av hennes skolevenninner kom samtidig, så gikk levering denne kaos-morgen over all forventning.

Og når jeg hentet henne allerede i 13 tiden, var noe av det første hun sa: «Unnskyld for at jeg var så teit til morgen i dag!»

Snille gode lille store Storesøster Victoria! Så fikk vi en herlig tidlig ettermiddag sammen. Vi kjørte største storesøster til en avtale, og i mellomtiden koste vi oss på lekeplass og med is. Veldig spennende å se både Kanalbroa og gangbroen i Tønsberg åpne seg! Det ble en liten «mini-ferie-følelse» og vi koste oss skikkelig!

20150819_141636 20150819_140617 Godt med is på brygga!

Så alt går ikke alltid som planlagt…Men det er ikke så farlig. Sånn er livet og sånn er hverdagen.

Hvor mange lørdager har jeg ikke planlagt at huset skal være skinnende rent innen barne-tv tid?

Hvor mange middags»selskaper» har jeg ikke lovet meg selv at jeg skal være i rute?

Hvor mange bursdager har jeg ikke sagt til meg selv at jeg skal være ferdig en time før gjestene kommer?

Disse begivenhetene går hvertfall sjelden etter planen! Og de får jeg liksom ikke rettet opp…på den annen side så er det jo bare meg som merker det så det er jo greit!

Når barnet slår seg vrang, eller blir sinna eller lei seg så er det jo også som regel en grunn til det. Og iblant så reagerer jo vi voksne litt fort og «ikke etter boka» også… Uansett årsak så er det viktigste at man drar lærdom av det, og at man snakker ut om det og blir venner etterpå.

Og når Victoria kommer uoppfordret etterpå (etter mange timer på skolen uten å ha sett meg) og sier unnskyld, og jeg merker at hun mener det direkte fra hjertet hennes, vel…DA gjør det aldeles ikke noe at ikke fri-onsdagen min gikk som planlagt ❤

Her har Victoria og jeg lesestund i den nye lekestua hennes, i 2. etasje! Vi overnattet også en natt her sist uke Victoria og jeg. Det var stor stas! Sjekk utsikten hun har!

Her har Victoria og jeg lesestund i den nye lekestua hennes, i 2. etasje! Vi overnattet også en natt her sist uke Victoria og jeg. Det var stor stas! Sjekk utsikten hun har!

2 thoughts on “Ikke alltid som planlagt…

  1. Vrengenbrua er mellom nøtterøy og tjøme og kan ikke åpnes 🙂

    Kanalbroa er der bilene kjører 🙂

    Fine ettermiddager er gull verdt de også når morgnene blir kaos.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s