Fantastiske varmehjelpemidler

20151028_141022 20151028_144432 20151028_144252

Sjekk ut de fine varmehjelpemidlene Emily har fått! Vi søkte på de første gang i fjor til hjelpemiddelsentralen men fikk avslag. Så fikk vi legen til å skrive ny lege-erklæring og vips med de rette ordene fra både legen og meg så gikk det endelig gjennom. Heldigvis fikk jeg sendt avgårde søknaden tidlig i høst, slik at vi rakk å få dem i god tid før kulda setter virkelig inn 🙂

Når noen i fagmiljøet spurte meg: «Men blir hun kald da? Vi må nok «bevise» at hun blir kald når hun er ute vinterstid over en lengre periode først»

Slike utsagn motiverer ikke akkurat til å søke…Derfor gikk det et par år før jeg kontaktet leverandøren igjen for tilbud.

Om ikke multifunksjonshemmede, som verken kan sitte, krabbe, stå eller gå, om ikke de kan kvalifisere for slike hjelpemidler som faktisk er godkjent som et hjelpemiddel, hvem kan da kvalifisere «bedre?»

Det sier seg vel selv at ei jente som ikke springer rundt blir kald på sine føtter om hun er lenge ute i kulda, det er begrenset hvor mange lag ullsokker man kan ha på… For ikke å snakke om at det blåser igjennom og at annet av vindtrekk/sko bare faller av. Om man ikke sitter i pose, noe hun såklart ofte gjør, men iblant er det godt for henne å være litt «fri» med beina også!

Men Emily har blitt godt over 5 år, det er snart vinter med kulde, is og snø igjen. Vi håper at kjelken blir flittig brukt i år også, og gode varmehjelpemidler vil hjelpe til at Emily kan være ute litt lengre enn vanlig. Til slutt om denne saken så vil jeg igjen ytre at det er jo bare fantastisk med alle hjelpemidler barn som Emily kan søke på!! Og det helt gratis stort sett. Vi betaler skatt med glede etter at vi har sett hvor store summer det faktisk er snakk om…Hjelpemidler er DYRT! Takknemlig for at vi bor i Norge, og at vi har så gode ordninger. Vi er flinke til å klage, men det er bare luksus-klaging…

20151028_141013 20151028_144321 20151028_144511

Hun har fått kule rosa votter, røde strømper og rosa «kjempe-thermo»støvler». (På sistnevnte fikk hun veldig store føtter hi hi!)

Under ser dere bildet av thermo-støvelen med frottèsokk inni, og med batteripakken synlig. Denne lades i forkant med en batteripakke/strømladerkontakt. Det er en liten hendig lomme på sokkene hvor man oppbevarer batteripakken under bruk. Mens jeg har blogget her nå så har jeg skrudd alle tre varmehjelpemidlene på, og det gikk ikke lang tid før det var god varme i de. Fantastisk! Gleder meg til å sende med Emily dette i barnehagen på kalde dager som sikkert kommer snart 🙂 Føttene har jo vært spesielt et evig problem. Hun må ha ull helt innerst, om hun har bomulls strømpebukse med ullsokker over, er hun garantert kald på føttene når man sjekker. Selv om det ikke er så kaldt. Nå blir det farvel til kalde føtter!

20151029_213923

Har noen av dere med barn med spesielle behov erfaring med disse eller andre varmehjelpemidler? Tar gjerne imot tips, råd og brukererfaringer som vanlig…Til andre med barn med spesielle behov hvor dere enda ikke har dette, men ser behovet, spør meg gjerne så kan jeg kanskje bidra til søknadsprosessen.

Og for ellers spesielt interesserte gå gjerne inn på MINITECH sine sider for mer info.

Da gjenstår det litt organisering i hus og hjem, og etter hvert litt pakking da mannen og jeg reiser til det store utland i morgen…English breakfast og late dager skal bli godt for kropp og sjel ❤

Tusen takk for omsorgs-og ansvarsfulle største storesøster som tar styringa her hjemme med begge de to små. Med ellers to fulle jobber og en hektisk hverdag i sitt «reise/jobbe/fri-år» er jeg stolt mor som kan overgi «skuta» her hjemme i tre dager 🙂

Tusen takk kjære Rebecca min ❤ Vet at både Lillegull og Storegull vil få en toppers helg med deg ❤

Og snart god helg til alle Emily`s følgere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s