Den store avtaledagen

tannlegeøyelge 003I dag var det en veldig god «avtale – dag» 🙂 Først hentet Emily (Lillegull tok fri hele dagen fra barnehagen) og jeg Victoria på skolen, så tannlege time her i by`n for de begge to. Null hull på Victoria 🙂 Og skryt for godt tannpuss. Hjelper nok også ganske mye at hun ikke drikker brus… 🙂 Emily`s tenner var stabile, dvs. de fire «sorte hull» hun har hatt på fortennene sine de siste årene, har fremdeles ikke blitt verre. Det var ekstremt vanskelig i dag å få sjekket og renset, så det ble «så som så» som tannlegen sa. Men banankremen fikk hun fint på 🙂 Nå er det vel ikke så lenge til hun begynner å miste melketennene sine, slik at med de nye tenner som etter hvert kommer må vi finne på noe lurt om hun fortsatt er så urolig. Hun «snurpet» munnen sin isammen, akkurat slik hun gjør når hun absolutt ikke vil ha mat. Hennes klassiske «gammel dame nesa høyt i sky» utrykket 🙂 Herlig!

tannlegeøyelge 006tannlegeøyelge 004Øyelegekontrollen gikk bedre. Dvs. det gikk veldig bra helt frem til øynene ble dryppet… Etter kioskpausen for Victoria (mens dråpene skulle «virke» slik at pupillene utvidet seg og ble store og sorte) var hun ikke så interessert i å holde hodet stille slik at øyelegen kunne få undersøkt øynene mer korrekt mht styrke. Men de få sekunder hun fikk sett, så antar vi at synet er omtrent det samme som ved forrige kontroll. I og med at vi er usikre på effekten av brillene, så var det slik sett ikke så farlig i dag.

Det øyelegen kunne se er at hun bruker absolutt mest høyre øye til å se med. Og hun veksler hele tiden på hvilket øye hun ser med. Og etter at vi og barnehagen fikk den a-ha opplevelse i fjor om at hun bruker et øye om dagen, så er det mye enklere å skjønne at hun faktisk ser på oss eller det vi ønsker at hun skal se på-lettere å føle blikk-kontakten.

Øyelegen syntes også det var ei helt annen jente enn for 1,5 år siden. Hun syntes Emily fulgte mye mer med, og at hun brukte synet sitt ganske så aktivt. Hun var veldig fascinert! Det er jo så ekstra kos å komme til alle disse kontrollene, de som har fulgt Emily siden hun var bitte liten… Vi som er nær henne legger ikke merke til de store forandringene, for det skjer jo så gradvis. Så det er så godt da å komme til fagpersoner som ser så inderlig stor forskjell. Og jeg vet at de mener det de sier, og at de har et solid grunnlag for det de observerer.

Nå er Lillegull hos avlaster Nina noen dager. Gjensynsgleden var stor i ettermiddag, da både Nina og Emily har vært bortreist. Stas! Men jeg får lånt henne litt i morgen ettermiddag, da det er tid for musikktime igjen. Etter tre ukers avbrekk skal det blir kos å komme i gang igjen!

En nyhet er at Emily faktisk får musikkterapi nå også i barnehagen! En gang i uka frem til jul – det er jo bare fantastisk! Håper virkelig dette er noe Horten kommune også kan satse på etter at julen ringes inn…

Fredag morgen bærer det avgårde for  meg inn til Asker og årets senterrådsmøte samt brukersamling på Kompetansenteret for sjeldne epilepsirelaterte sykdommer. Det er tredje gang jeg deltar og ser veldig frem til dette!

høsten 2015 475Her følger noen skrytebilder av Emily fra helgen, da vi koste oss på Drammensbadet med Handicapforbundet Buskerud og Vestfold. Der traff vi også noen veldig gode venner vi ble kjent med på Solgården i sommer. Gjensynsgleden var spesielt stor mellom Victoria og hennes venninne. Herlig. Og det er jo helt magisk å gå uti bassenget med Emily, i det tærna treffer vannkanten, og jo lenger nedi vannet hun kommer jo større er smilet. Det er bare magisk! Man har ikke akkurat kamerat med seg i vannet, og Lorns og jeg hadde nok med å bade med småjentene. Men litt knipsing i garderoben, som for øvrig er spesial tilpasset rullestolbrukere og er helt herlig 🙂

En god natt til alle Emily`s følgere ❤

høsten 2015 474 høsten 2015 473 høsten 2015 471

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s